Volontør i Sumbawanga

Velkommen! Vi, Anders og Therese, har lavet en weblog, hvor I kan følge med i vores liv i Tanzania. I kan også skrive en mail til os: Therese: thereseengrob(a)gmail.com Anders: aengrob(a)gmail.com

Friday, October 27, 2006

Bryllupsfest

Vi har været til et katolsk bryllup. Selv om vi hverken kendte bruden eller gommen, kunne vi godt komme med, vi skulle blot betale 6000 sh tilsammen (30 kr.). Tanzaniaske bryllypper kan ikke sammenlignes med det, vi kender til. Bryllupsdagen er for bruden en stor følelsesmæssig begivenhed. Hun er i sorg, fordi det er dagen, hvor hun forlader sin egen familie. Gommen har inden brylluppet sparret op, for at kunne betale festen og bruden.
I festlokalet var brudeparret og familien placeret øverst oppe, og vi gæster sad på bænke og stole og kiggede op på dem. Aftens gang blev ledt af en konferencé, som stort set var den eneste der fik et ord indført til festen.
I løbet af aftenen var der taler fra familie og venner. Der var også en karismatisk andagt, hvor taleren med en vældig gestikuleren og råben brugte tid på at få jaget djævelen ud af lokalet. Vi blev også præsenteret for festudvalget, én sagde, at han havde slagtet alle kyllingerne, en anden, at han var ansvarlig for, at der var ro og orden hele aften, og da han var en guds mand, havde han holdt djævelen uden for døren. En tredje præsenterede sig og sagde, at han var ansvarlig for, at kyllingeposerne blev taget væk efter maden, en opgave han faktisk ikke magtede:) I løbet af aftenen fik vi tilbudt 3 Pepsicolaer og et kyllingeben, som lå i en papirspose.
Den vigtigste begivenhed til festen er, når brudeparret skal uddele kage til hinanden. Anne Karin havde bagt bryllupskagen. Bruden tog et stykke, bukkede sig helt ned til gulvet, tog så nænsomt fat om hans skulder, derefter hans hage og til sidst åbnede han munden, og hun gav ham ydmygt kagestykket. Derefter fik hun en stykke, som han også gav nænsomt. Bagefter gik de ydmygt på knæ hele vejen hen til deres svigerforældre og gav dem ligeså et stykke kage.
Sidst på aftenen skulle brudeparret danse en stille brudevals til musikken fra Titanic. Under dansen rørte de stort set ikke hinanden. Det er ikke normalt her i landet at kysse og kramme offenligt! Undervejs i den følelsesladede dans kom konferencéen og forstyrrede. Han ville have dem til at sige i mikrofonen: I love You, I will love you forever, you are my only one osv. Det var komisk og absurd. Til sidst skulle gaverne danses op til brudeparret. Da brudeparret begyndte at forlade festen i et lille optog, giv folk straks igang med at rydde op og pakke festen ned. Vi hjalp med at køre gaverne hjem.

1 Comments:

At 9:15 AM, Blogger Pernille og Thomas said...

Det er en skam jeg allerede er blevet gift! Det lyder som den perfekte bryllupsfest. Dette koncept kan nok sælges i Danmark.

 

Post a Comment

<< Home