Volontør i Sumbawanga

Velkommen! Vi, Anders og Therese, har lavet en weblog, hvor I kan følge med i vores liv i Tanzania. I kan også skrive en mail til os: Therese: thereseengrob(a)gmail.com Anders: aengrob(a)gmail.com

Monday, May 28, 2007

Årets skoletur

Skoleundervisning skal ikke kun drives gennem bøger og papir. Ofte er de sanselige oplevelser det som vi husker bedst. Nogle har sagt, at kun 7 % af vores viden har vi fået gennem skolegang. Derfor er det godt at lejrskole er opfundet, også i Sumbawanga. I år gik årets skoletur lidt syd for Iringa. Vi havde valgt at holde lejrskole sammen med Den Danske Skole i Iringa, så kunne alle nyde godt af at have flere legekammerater og kollegaer.
Vi tog af sted i søndags (kørte kl. 6.00 og var fremme kl. 17.45, næsten 12 timer). Udover de 4 elever og os to volontørlærere havde vi Anne Karin med. De første par dage var vi i Iringa, hvor børnene fik undervisning sammen med de andre børn. Onsdag begyndte den egentlige skoletur. Vi kørte til Kizolanza farm, som er et hyggeligt lejrsted. Teltene kom hurtigt op og snart kunne vi dufte osen fra bålpladsen, hvor tændvæsken dannede store og dansende flammer. Om eftermiddagen tog vi til en lille landsby, der lavede keramik. Vi hørte om arbejdsprocessen, og børnene fik lov at lave nogle ting i ler.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home